Lauantain olin varannut koko päivän minulle ja Osmolle. Tsaun kisoissa oli tiedossa Osmolle kaksi agilityrataa. Osmosta huomasi heti,että taukoa on pidetty. Hallilla kiinnosti vain kolot ja rakennuksen perustat. Lähtö oli samaa tasoa kuin viimeksi parsoneiden mestiksissä Zoran kanssa. 180 astessa väärää suuntaan :=) Hallin seinustalla on ripustettuna kangas ja Osmo säntäsi sinne taakse haistelemaan olisikos vaikka hiiriperhe siellä....Siinä meni tovi kun tuomarin kanssa odoteltiin Osmoa lähtöalueelle. Kun sitten viimein herra sinne kiireiltään ehti niin tietenkin varasti vielä lähdöstä. Kyllä mielessä kävi, että tästäkö minä maksan 12€ kappale? Toisaalta yleisöllä ja minulla oli hauskaa, koska Osmo suoritti rataa kuitenkin hyvin ja tapansa mukaan todella vauhdikkaasti.
Suoritukseen mahtui kuitenkin onnistumisiakin kuten kepit "väärältä" puolelta, keinukontakti,A-kontakti sekä muutama hyvä heitto esteen taakse.
toisella radalla kiinnitin tietenkin huomiota tuohon lähtöön :) Mutta nyt ei enään hajut kiinnostanut vaan lähdettiin käskystä loistavasti matkaan. Rataa mentiin loistavasti eteenpäin mutta puomin alastulolla olin askeleen myöhässä ja vain Osmolle suunniteltu "perspysäytys" ei onnistunut ja Osmo tuli liian lujaa minun jalkoihin. Seuraavalla esteelle tultaessa Osmo oli selkäni takana ja tuli kielto ja hylky sitten lopulta. Marakatin suoritukset alkavat pikkuhiljaa näyttämään agilityltä ja eiköhän kesän aikana sitten niitä kuuluisia nousunollia kerry myös marakatille.
Sunnuntaina meillä oli sitten tämän kesän ensimmäiset ulkokisat. Lämpö +3 ja vesisade, ihan normaali vähäluminen kesäsää :)
Pennyn ja Pulun vuoro näyttää mitä on tauon jälkeen jäänyt muistiin. Pulu aloitti todella hyvin. Kaikki kontaktit hyvin ja oli todella kuuliainen eikä edes vesisade haitannut. Nolla oli todella lähellä, mutta omasta pienestä ohjausvirheestä Pulu hyppäsi muurin takaisin. Harmitti todella paljon grrrrrr....
Penny tekin kaksi rataa hyvin, pysyi lähdössä mutta kontaktit eivät toimineet tälläkertaa. Vain viimeisellä radalla sain tehtyä puomia alastulokontaktin, mutta keinu oli tälläkertaa toisella ja kolmannella radalla sekä Pennyn ja Pulun ongelma. Oliko syy liukkaudesta vai mistä mutta molemmat tulivat ennen aikoja pois. Pulun kaksi viimeistä rataa kaatuikin tuohon keinuun ja minun ohjausvirheisiin. Kisatauko taisin tehdä koirille hyvää mutta ei ohjaalle. Luvattoman paljon omia virheitä sekä luovuus puuttui kokonaan. taisin yrittää liikaa rutiinilla ja lopputulos oli mitä oli.
Tässä linkki Pulun ekaan rataan jossa näkyy hyvin miten omasta virheestä Pulu kääntyy väärään suuntaan.

http://www.youtube.com/watch?v=uVdvRXCSpjk