kuka muukaan kuin "vähän" agilityyn hurahtanut viettää lauantai-iltaa treenihallilla?
Mukaan lähti tälläkertaa ROP-ryhmä ja Mikko&duke. Pulu joutuu vielä juoksujen takia odottelemaan treenivuoroaan kotonaan.
Treenit olivat kaksi tuntiset ja ensimmäisellä jaksolla  Janita piti meille tekniikka harkat ja jälkimmäisellä harkkasimme opittuja juttuja keskenämme.
Käsi pystyyn jos seuraava tuntemus osuu kohdalle! Ensiksi tuntuu että osaa todella hyvin ja seuraavalla minuutilla olo on kuin ei osaisi mitään?
Janitan rata koostui hypyistä , muurista, kepeistä  ja kolmesta putkesta yhteensä 30 estettä.
Rata käytiin ensiksi kokonaisuudessa läpi ja keskusteltiin eri ohjausvaihtoehdoista. Yhtään väärää ei ole vaan on nopeampi ja hitaampia vaihtoehtoja sekä eri koirille sopivia. Minä hyllytin Pennyn kanssa jo toisella esteellä joten siitä se olo ettei osaa mitään. Noh... rata käytiin kolmessa osassa ja teimme joka kerta eri vaihtoehdoilla. Mielenkiintoista sekä todella opettavaista. Kannattaa kokeilla. Seuraava treeni kaverini oli Rane. Olisitte nähnyt miten onnellinen tuo leijonanharjaksinen koira oli ! Vertauksena kävisi hyvin varsa kevät laitumella.
Ranen ohjaaminen on todella haastavaa varsinkin kun se on erilainen kuin mihin olen tottunut. Annelle täydet kympit Ranen ohjaamisesta. Viimeisenä muttei vähäisempänä marakatti Osmo. Jos tuon Osmon käsittämättömän virran saisi johdettua talomme pistorasioihin niin olisimme täysin omavaraisia sähköstä :)
treenasin samalla tavalla kuin näille kokeneille koirille ja olin todella yllättynyt Osmon kyvystä suoriutua vaativista tekniikkaharjoituksista, ehkä se vaan esittää hölmöä? Mene ja tiedä mutta jos ykkösluokan koiran lähettää putken takaa hakemaan sisäänmenoa ja hypyillä lähettää sen eteen hakemaan kulmasta viimeistä hyppyä niin ei se voi kamalan hölmö olla? Osmo edistyy ihan valtavalla nopeudella, jos Osmoa  vertaa näihin muihin roppilaisiin niin ei mene kauan kun on samalla tasolla. todella ylpeä olen marakatin keppisuorituksesta vaikkakin toiselta puolelta meno on epävarmenpaa ja hitaampaa. Nopeus on Osmon valttia ja yksikään koiristamme ei suorita keppejä niin kovalla intensiivillä kuin itse marakatti Osmo.