Itseasiassa korkkasimme maanantaina uuden pihanurmikon hyppykuvio treeneillä. Penny aloitti sylikäännös treeneillä ja ihan hyvinhän se niitä tekee kunhan ohjaan riittävästi molemmilla käsillä. saisi kyllä irrota minusta enemmän onhan penny jo iso tyttö. Anne harkkasi ranen kanssa keppejä sekä hyppykuvioita. Tarkkaavaisuutta tarvitaan ranen hyppyihin että anne saa kaarroksista mahdollisimman pienet.
Jatkoin treenejä osmon kanssa. Maanantaina ja tiistaina oli vuorossa paikallaolo sekä eteen meno.
Ensiksi aloitin kolmen hypyn sarjalla seisomalla keskimmäisen takana ja käskytin sieltä tulemaan ja jatkoin sarjaa heittämällä lelun eteenpäin. Osmo oppi todella nopeasti, ettei tarvi jäädä minun luokse pärisemään vaan voi näitä esteitä itsenäisesti suorittaa.
Toinen osio osmolle oli eteen lähetys. Tämä treeni aloitettiin helpolla eli yhdellä hypyllä ja sen osmo oppi nopeasti, sivutuotteena tässä harjoituksessa tulee hyvin paikallaolo treeni :=)
Vaikeutin treeniä ja vein lelun kahden hyppyn taakse ja ekalla kerralla osmo lähti mutta jäi haistelemaan maata siitä kohtaa missä se oli edellisellä kerralla ollut. Toinen kerta sitten meni paremmin ja osmo juoksi heti hakemaan lelua. Paikallaolo treeni vain parani kun käskin osmo sivulle ja vein lelun kahden hypyn taakse ja kävelin takaisin osmon viereen ja marakatin piti pysyä luonnollisesti paikallaan ja odottaa minua sekä käskyä. Muutaman kerran osmo varasti mutta sitten aika helpolla tajusi ettei sinne lähdetä ennenkuin on lupa. Mahtava tunne treenien jälkeen kun huomaa koirien kehittyvän.